Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Bent u op zoek naar de perfecte anti-aging behandeling? Door de bindweefselmassage van onze specialisten krijgt u weer een jonge en frisse huid!

Waarvoor is een bindweefselmassage?

• Stimulering van de doorbloeding van de huid
• Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen
• Verbetering van de opname van werkstoffen
• Stimulatie van collageen
• Bevordering van de celdeling

Boek een gratis intakeMaak een afspraak

De behandeling

De bindweefselmassage geeft in kuurvorm het beste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Meestal is een kuur van 6 tot 12 behandelingen nodig. Een kuur bestaat uit 1 keer per week bindweefselmassage gedurende 6 weken, met daarna een rustpauze van 3 weken. Hieropvolgend kunt u wekelijks de behandeling voortzetten voor 6 weken.

Hoe werkt een bindweefselmassage?

De bindweefselmassage is een pittige behandeling en zeker niet pijnloos. Toch is dit één van onze populairste behandelingen. Waarom?

Een jonge, strakke en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Het gehalte van het collageen en elastine is zéér hoog in ons bindweefsel. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit. De huid wordt slapper met als gevolg: rimpels.

Bij de bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel, geprikkeld. Door de stress/verklevingen uit de huid te masseren, wordt het hele gebied behandeld. Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbeterd de effectiviteit van de spieren. Een cosmetische bindweefselmassage werkt celvernieuwend: de huid ziet er jonger en steviger uit.

Een bindweefselmassage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. Het is zeer belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgeoefend op de middelste en onderste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten, waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit in de huid wordt verbeterd.

Bindweefselmassage met botox en/of fillers

De bindweefselmassage is aan te raden als voorbehandeling bij behandelingen met botox en/of fillers. Het zorgt er namelijk voor dat de onderhuidse verklevingen worden opgelost waardoor botox en/of fillers makkelijker in de huid geïnjecteerd kunnen worden. Na de behandeling van botox en/of fillers mag er gedurende 2 weken geen bindweefselmassage gedaan worden.