Cellshock

Wereldwijde innovatie tegen Cellulitis

Cellulitis bestrijden met een langdurig effect, was tot voor kort een enorme uitdaging. De meeste behandelingen werkten hooguit een paar uur of in het beste geval een paar dagen. Cellshock is de gepatenteerde innovatie waarmee je voorgoed afrekent met kuiltjes in je huid door onderhuidse vetophopingen. De klinisch volledig geteste techniek richt zich immers op de wortel van het probleem en zorgt weer voor een gladde en mooie huid. En dat voor de duur van minimaal 3 jaar of langer! Cellshock scoort daardoor uitmuntend bij zowel gebruikers als behandelaars. Giselène Instituut is de eerste van Nederland die deze behandeling aanbied. 

Boek een gratis intakeMaak een afspraak

Hoe ontstaat Cellulitis?

Om te begrijpen hoe Cellshock werkt, moet u weten hoe cellulitis ontstaat. Onder onze huid zitten vetophopingen. Het aanwezige bindweefsel – Septae genaamd – bestaat uit een soort elastiekjes die de huid verbinden met het onderliggende weefsel. Cellulitis, ofwel kuiltjes, treedt op wanneer deze vetophopingen door het bindweefsel heen beginnen te duwen, maar de draden blijven trekken. Zo ontstaan die vervelende en lelijke ‘kuiltjes’!

Hoe werkt Cellshock?

Het gepatenteerde vacuümsysteem van Cellshock zuigt de huid allereerst in een afgesloten kamer en rekt de vezelachtige koorden die verantwoordelijk zijn voor cellulitis. De procedure is ideaal voor de kuiltjes op de billen of bovenste delen van de dijen. Daarna injecteren we met een minuscuul klein en precisie-geleid naaldje (6 mm) een lichaamseigen stof om deze draden onderhuids los te prikken. De ingekapselde, verharde en verkleefde vetcellen lossen zo op. De huid veert zo terug en wordt weer glad. Je ziet letterlijk de cellulitis kuiltjes verdwijnen! Voor de meeste patiënten is één behandeling genoeg om optimale resultaten te bereiken.

Hoe verloopt een behandeling?

Tijdens uw bezoek aan Giselène Instituut stellen we allereerst vast of een Cellshock-behandeling voor jou geschikt is. Daarna plannen we een vervolgafspraak van ongeveer een uur waarin we foto’s maken van het gebied dat behandeld gaat worden. We markeren de cellulitis kuiltjes met een speciale pen. 

Wat zijn de resultaten van Cellshock?

Dat Cellshock werkt, bewijzen de indrukwekkende resultaten! Zo is vaak binnen enkele dagen al een significante vermindering van cellulitis te zien. En ook de effecten op lange termijn zijn veelbelovend: meestal duren deze 3 jaar of langer en voor sommige behandelde personen zelfs permanent!

Is Cellshock veilig?

De Cellshock-behandeling is uitvoerig klinisch getest en volkomen veilig. Na een Cellshock-behandeling kunt u wel enkele dagen tot twee weken bijwerkingen ondervinden. Zo’n 10% van de behandelde personen krijgt op dag 1 of 2 na de behandeling, lichte tot matige kneuzingen en pijn of soms wat zwelling.

Welke nazorg is nodig?

Na de behandeling krijgt u uit voorzorg een pijnstiller. Verder vragen we om compressiekleding mee te brengen of aan te doen. Dat mag een strakke bikershort zijn, Shapewear of strak zittende legging. Deze compressiekleding zorgt de eerste twee weken na de behandeling eventuele zwellingen of blauwe plekken te minimaliseren. Na een dag kunt u alweer lichte activiteiten uitvoeren. Binnen drie dagen na de behandeling zie je doorgaans de eerste resultaten en deze blijven verbeteren tot maximaal een jaar na de ingreep.