Celltherapie - de eeuwige jeugd
Wat is Celltherapie?
Bij celltherapie wordt celmateriaal gebruikt om het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen. Ouder wordende of beschadigde organen en weefsels blijken namelijk te herstellen als er celextracten van dezelfde organen en weefsels worden toegediend. Een reeks hardnekkige slijtageprocessen die bij alle andere behandelingen onomkeerbaar lijken te zijn, kunnen zo toch ten goede worden gekeerd.
Celltherapie wordt bij gezonde mensen gebruikt om het algehele verouderingsproces te vertragen.
Zo werkt het
Celltherapie werd in het begin van de jaren dertig door de Zwitserse arts prof. dr. Paul Niehans geïntroduceerd. Hoewel het principe van de methode ongewijzigd is gebleven, zijn de technieken van de praktische toepassing eindeloos verfijnd en verbeterd. In de afgelopen zeventig jaar zijn vele tienduizenden patiënten succesrijk met celtherapie behandeld. Waarom celtherapie werkt, is echter nog steeds een mysterie, maar dát het werkt, is zeker. Dit is inmiddels door ruim duizend wetenschappelijke onderzoeken onweerlegbaar aangetoond.
Door de celextracten radioactief te markeren, zijn onderzoekers er bijvoorbeeld in geslaagd vast te stellen wat er precies met het materiaal gebeurt zodra het is ingespoten. Stel dat er celmateriaal van de lever wordt geïnjecteerd. De cellen en/of losse celonderdelen als het cytoplasma, de mitochondriën of de celkernen met het DNA worden dan in de bloedcirculatie gebracht. In de eerste vier tot vijf uur na de injectie worden deze deeltjes dan door het hele lichaam verspreid. In de daarop volgende 48 uur gebeurt er iets belangrijks: als ijzerdeeltjes aangetrokken door een magneet verzamelt zo’n negentig procent van al het levend celmateriaal zich keurig in de lever. Daar geeft het vervolgens het orgaan grondstoffen en de kracht om zichzelf te herstellen.
Kan celltherapie de patiënt jonger maken?
Er bestaan geen middelen die ons, mensen, jonger kunnen maken. Ook met celltherapie krijgen wij niet het lichaam uit onze jeugd terug. Maar celltherapie kan wel degelijk te snel verlopen verouderingsprocessen terugdraaien. Het blijkt dat vrijwel iedereen zwakke punten in zijn of haar lichaam heeft die aan te snelle aftakeling onderhevig zijn. Gezonde volwassenen die de therapie ondergaan, voelen zich daardoor volstromen met jeugdige levenskracht en gaan er vaak ook jonger uitzien: de doorbloeding van de huid wordt beter, rimpels en plooien worden minder diep en het lichaam nadert meer het streefgewicht.
